Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Τύποι δέρματος κ’ η σωστή φροντίδα τους


Το ανθρώπινο δέρμα παρουσιάζει ποικιλία όση και η εμφάνιση των διάφορων ανθρώπων. Υπάρχουν 4 βασικοί τύποι δέρματος με τα ιδιαίτερα προβλήματά του ο καθένας.
 Το πόσο καλά αισθάνεται κάποιος το δέρμα του καθώς και η εμφάνιση του ίδιου του δέρματος εξαρτάται από κάποιους παράγοντες, όπως η δραστηριότητα των ιδρωτοποιών και σμηγματογόνων αδένων, την ηλικία, την ένταση της κυκλοφορίας του αίματος κ.τ.λ.

ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΔΕΡΜΑ

Σε αυτό τον τύπο δέρματος οι σμηγματογόνοι και ιδρωτοποιοί αδένες λειτουργούν με μέτρο και οι πόροι δεν είναι πολύ μεγάλοι. Το κανονικό δέρμα αιματώνεται καλά, είναι απαλό στην αφή και έχει μια ματ υφή. Σε αυτόν τον τύπο δέρματος σπανίως παρουσιάζονται ανωμαλίες.

Κατάλληλη φροντίδα:

Αν και το κανονικό δέρμα χαρακτηρίζεται από υγιή υφή αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραλείπεται η φροντίδα που του αξίζει! Το όφελος σας?! Καλή εμφάνιση μέχρι τα γεράματα! Το μόνο λοιπόν που χρειάζεται

  1.   Τακτικός καθαρισμός πρωί και βράδυ 
  2.         Μια τονωτική λοσιόν
  3.         Μια λιπαρή κρέμα νύχτας (που να θρέψει το δέρμα και να βοηθήσει στην ανάπλασή του)
  4.         Μια κρέμα ημέρας (το πόσο λιπαρή θα είναι, εξαρτάται από την κατάσταση του δέρματος)
  5.         Προϊόν peeling μια φορά την εβδομάδα
  6.        Κρέμα ματιών




ΛΙΠΑΡΟ ΔΕΡΜΑ

Στο λιπαρό δέρμα οι σμηγματογόνοι και ιδρωτοποιεί αδένες λειτουργούν με το παραπάνω, με αποτέλεσμα ένα λιπαρό στρώμα να καλύπτει το δέρμα, να αποφράσσονται οι σμηγματογόνοι αδένες και να καραδοκούν τα σπυριά και η ακμή! Καθώς επίσης παρουσιάζει και μεγάλους πόρους. Το λιπαρό δέρμα όμως έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα! Λιγότερες ρυτίδες στα γεράματα!

    Κατάλληλη φροντίδα:

  1.      Τακτικός καθαρισμός με κοινά ή συνθετικά σαπούνια
  2.      Λοσιόν που να περιέχει περισσότερο από 15% οινόπνευμα για να αφαιρεί περισσότερη λιπαρότητα, ακόμα καλύτερα αν περιέχει αντιφλεγμονώδη αντιβακτηριδιακά συστατικά.
  3.     Peeling κάθε δύο με τρείς ημέρες
  4.     Κρέμα ημέρας ελάχιστα λιπαρή με βάση το νερό
  5.    Κρέμα νύχτας ελάχιστα λιπαρή με βάση το νερό



ΞΗΡΟ ΔΕΡΜΑ


Στο ξηρό δέρμα η παραγωγή ιδρώτα και σμήγματος είναι περιορισμένη συνεπώς το δέρμα ξηραίνεται. Είναι τραχύ στην υφή και έχει τάση για ξεφλούδισμα ή “πιτυρίδα”.  Είναι ευαίσθητο στις διάφορες εξωτερικές επιθέσεις και επιρρεπές στις αλλεργίες.

Κατάλληλη φροντίδα:

  1.       Γαλάκτωμα καθαρισμού
  2.       Κρέμα νύχτας εξαιρετικά λιπαρή και θρεπτική
  3.       Κρέμα ημέρας αρκετά λιπαρή

ΜΙΚΤΟ ΔΕΡΜΑ

Το μικτό δέρμα συνδυάζει τις ιδιότητες του λιπαρού δέρματος στην περιοχή Τ  και τις ιδιότητες του ξηρού δέρματος στα μάγουλα, τις ρίζες των μαλλιών και τον λαιμό!


Κατάλληλη φροντίδα:

Το μικτό δέρμα βασικά χρειάζεται την ίδια φροντίδα που χρειάζονται και οι τύποι δέρματος από τους οποίους αποτελείται. Τις λιπαρές περιοχές τις φροντίζουμε όπως ακριβώς θα κάναμε για το αν είχαμε λιπαρό δέρμα… αντίστοιχα και για τις ξηρές περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου